maanantai 9. joulukuuta 2013

Maanantai

Proggis edistyi tänään taas hieman! Talon pääty sai vanerista toisen puolen ja saimme Nannin kanssa sahattua myös sisätilan seinät. Jonottaminen pyörösahalle hieman hidasti töitä, mutta nyt on siltä osalta suurimmat hommat hoidettu. Näistä ei nyt kuvia, koska vielä eivät kuvan arvoisia ole.


Paula kirjoittaa:
Tein jo viime viikolla lähes valmiiksi puusta naisen yläruumiin. Yläruumiista pitäisi vielä saada taipuvainen, mutta vielä on mietinnän alla, että miten sen toteutan. Joka tapauksessa kuitenkin ensin pitäisi sahata keskeltä pala pois.
Tämän päivän työksi otin jalkojen muotoilun. Tämän aloitin ihan liimaamalla kolme kerrosta jämävaneria yhteen, jotta saisin jaloista tarpeeksi paksut, josta johtuen jaloista tulikin varsin raidalliset ennen maalaamista. Innoitusta jalkojen liikkumiseen otin hiukan Barbiesta, joskin tein liitoskohdasta suoran, jotta nukke ei vain levittäisi jalkoja vaan sen saisi kävelemään suorin askelin. Ruumiiseen en vielä kokeillut jalkoja kiinnittää, mutta vähän samaa kiinnityskeinoa käytin myös polven kohdalla. Tähän porasin reiän, josta sain ruuvin läpi ja kiristettyä tarpeeksi tiukalle, jotta jalan asento pysyisi hyvänä, mutta sen verran löysäksi kuitenkin piti jättää että jalan saisi taipumaan.
Pieni ongelma kuitenkin meinasi tulla, jonka takia sääri ja reisi piti toisistaan irrottaa. Kävelyyn sain tehtyä nivelille tarpeeksi tilaa liikkua, mutta en hoksannut varautua esimerkiksi polvi-istuntaan, jota elokuvaan oli muistaakseni suunniteltu. Joku toinen päivä täytyy suorittaa lisähiominen ja -sahaaminen, koska Mauri lähti ja jätti meidät työskentelemään itsenäisesti, mutta ensi kerralla saan varmasti melko nopeasti tuon vaiheen valmiiksi. Silloin täytyy myös alkaa työstää toista säärtä ja jalkateriä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nimimerkkiä perään, anonymiteettiä ei tueta!