keskiviikko 28. elokuuta 2013

Possuanimaatio

Pilvi ja Leena editoivat parhaillaan harjoitusanimaatiota, ja mä kirjoitan raportin tästä huikeasta kuvaussessiosta. Harjoiteltiin siis stopmotionin tekoa käytännössä - Kuvaaja sai kokeilla miltä kamera tuntuu, ja hahmovastaavat siirtelivät esineitä.

Esineinä käytimme Nordean säästöpossu-avaimenperiä, joita meiltä sattui löytymään viisi kaiken kaikkiaan. Valitsimme rooleihin kuitenkin kolme eriväristä (violetti, lasi ja kirkas vaaleanpunainen) sillä pinkkejä possuja oli kolme. Lisäksi tarinan pahiksena käytimme hai-lisko-joku-otus -avaimenperää. Lavastusta ei ole, ja käsikirjoituksen improvisoimme. Noin 20 minuutin kuvaamisen jälkeen siirrettiin kuvat Adobe Premiere Pro -ohjelmaan luodaksemme still-kuvista yhtenäisen elokuvan.

Ongelmaksi muodostui se, että vaikka kuvia tuntui olevan miljoona, saimme aikaan vain kolmen sekunnin animaation. Juuh. Noh emme lannistuneet, vaan pidennettiin sitten kuvien kestoa. Ei haittaa, vaikka vähän tökkii.

Normaalissa elokuvassahan on tuttu termi 24fps -kuvataajuus eli sekunnissa ohi vilahtaa 24 kuvaa. Meidän elokuvassa taitaa sekunnissa olla kuusi kuvaa, ja silti mennään lujaa. Yhteensä kuvia oli 88, eli surkean vähän. Jotta elokuvaan saataisiin yksi minuutti valmista stopmotion-materiaalia, kuvia täytyisi olla yli 1400. Vartin leffaan täytyy ottaa siis 22320 kappaletta kuvia.

Jos yhden kuvan asettamiseen meni meillä noin kymmenen sekuntia karkeasti, vartin lyhärin kuvaamiseen menisi yhtäjaksoisesti 62 tuntia. Lisäksi lavasteiden rakentaminen ja pystytys, valaistus, kameran asettaminen ja mahdollisten virheiden korjaaminen ja muu oheistoiminta.

Loppujen lopuksi prosessi oli hauska, ja kohtaus saatiin yhdellä otolla purkkiin :)


Making of:Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nimimerkkiä perään, anonymiteettiä ei tueta!